Auguszta napja van. | 2024.03.29

Pécsi siker a nőknél a magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon

2016-10-30 19:40:00

 A pécsi Multi Alarm SE játékosa, Yap Rui Chen nyerte a nők egyéni versenyét a vasárnap zárult 41. Yonex magyar nemzetközi tollaslabda-bajnokságon.

    Csorba József, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek elmondta, a malajziai játékos, aki két hónapja készül Magyarországon, több magasabban rangsorolt versenyzőt legyőzve diadalmaskodott.
    "Óriási öröm, hogy a viadal után a versenyző kiemelte, rengeteget segített neki a tornagyőzelemben az, hogy nálunk megismerhette az európai játékosoknak a kelet-ázsiaitól jelentősen eltérő stílusát" - hangsúlyozta az elnök, s hozzátette, Yap Rui Chen rögtön jelezte, meghosszabbítja szerződését.
    A magyarok szereplése kapcsán Csorba József kiemelte, mindenki teljesítette az elvárásokat, sőt, a legjobb hazai szereplést elérve egyaránt 16 közé jutott Sándorházi Vivien, illetve a Pytel Gergő, Szenjai Balázs duó már bravúrt is bemutatott.
    Csorba József kiemelte, a budaörsi városi sportcsarnokban remek volt a hangulat a viadal négy napja során, sokan kilátogattak a helyszínre a minden idők legerősebb mezőnyét felvonultató hazai viadalon.
    A férfiak egyéni versenyét a dán Kim Bruun nyerte. A női párosoknál bolgár, míg a férfi- és vegyespárosoknál szingapúri siker született az első alkalommal "international challenge" minősítést kapott viadalon, melyen 30 ország 196 versenyzője indult.

slp sma sag