Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tuzson: nem tudunk kiigazodni a Jobbik álláspontjának változásain

2016-10-29 10:59:00

 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára szerint "az ember csak kapkodja a fejét", olyan gyorsan változik a Jobbik álláspontja az alaptörvény-módosításról.

 

    Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna műsorában péntek este azt mondta: reméli, hogy a jobbikos képviselők "a nemzet érdekében" fognak szavazni, mert szerinte nemzeti ügyről van szó, nem pártkérdésről. A politikust arról kérdezték, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke a nap folyamán sajtótájékoztatón közölte: az alaptörvény-módosításra a Fidesznek és a Jobbiknak is "a lelkiismerete szerint" kell szavaznia. 
    Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy a Jobbik áprilisban úgy nyilatkozott, hazaárulásnak tekinti, ha valaki nem szavazza meg az alaptörvény-módosítást, majd a népszavazás után azt mondták, mégsem szavazzák meg, aztán feltételekhez kötötték, legutóbb pedig közölték, hogy lelkiismereti szavazást tartanak indokoltnak a kérdésben.
    Az államtitkár furcsának nevezte, hogy a Jobbik egyetért a módosítás szövegével, de "mégsem szeretné megszavazni", mert más feltételeket akar szabni.
    Tuzson Bence úgy fogalmazott: a Jobbik a letelepedési kötvény ügyét, amely finanszírozási kérdés, összekeveri egy alkotmányos kérdéssel, azzal, hogy "az országot meg kell védeni".