Gedeon napja van. | 2024.03.28

Változik a vonatok közlekedési rendje a négynapos hétvégén

2016-10-28 10:39:36

 

Változik a vonatok közlekedési rendje a négynapos hétvégén - közölte a MÁV Zrt. pénteken az MTI-vel.

 

    Azt írták, hogy október 30-án és 31-én az ünnepnapra, november 1-jén a vasárnapra, november 2-án pedig a munkanapra érvényes menetrend szerint járnak a szerelvények.
    A négynapos pihenőidő alatt egymilliónál több utasra számít a vasúttársaság, november 1-jén előreláthatólag 280 ezernél többen közlekednek vonattal, kétszer annyian, mint egy átlagos vasárnapon.
    Hangsúlyozták: a várható igényekhez igazodva a MÁV-csoport az összes üzemképes járművét felhasználja. A helyfoglalások figyelembevételével az InterCity szerelvényekhez pluszkocsikat is kapcsolnak a lehetőségeknek megfelelően - tették hozzá.
    A pénztárak előtti sorbaállás elkerülése érdekében azt javasolják az utasoknak, hogy elővételben váltsák meg a jegyüket, és vegyék igénybe az internetes vásárlási felületet, amely a https://jegyvasarlas.mav-start.hu/eTicketV2/ címen érhető el.
    Korábban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium arról tájékoztatta az MTI-t, hogy két nappal meghosszabbítja az októberi vasúti és autóbuszos dolgozói és tanulói havibérletek érvényességi idejét. A GYSEV, a MÁV-Start és a Volán helyközi járatain a bérletek november 7-én 24 óráig használhatóak.