Gedeon napja van. | 2024.03.28

„Fogd most két kezem…”

2016-10-28 09:27:54

Ezzel a címmel szervez jótékonysági estet a kazincbarcikai székhelyű civilszervezet, az Újkazinci Baráti Kör és partnere, a Borsod-Média Ügynökség.


A rendezvény teljes bevételét a Kazincbarcikai Kórház Hospice Osztálya részére, az ott ápolt, súlyos betegségük végstádiumában lévő, elsősorban daganatos betegek komfortérzetének javítására fordítják, személyes nyilvános és hivatalosan dokumentált átadással.


Mint a szervezők – Kálmán Vilmosné és Göndör Judit – a rendezvény kapcsán elmondták: az est a szeretet, a tisztelet és a méltóság jegyében egy száz perces, testet-lelket ünneplőbe öltöztető lírikus utazás lesz a zene, a tánc és a költészet világában. Ebben művésztanárok és ifjú művészpalánták különleges előadása és számos vizuális élmény lesz a segítségükre, hiszen maradandó élményt szeretnének szerezni az esten résztvevőknek.
Mint hozzá tették: bíznak benne, hogy a nemes ügyet sokan támogatásra érdemesnek tartják, s egy-egy vagy akár több adományjegy megváltásával, személyes részvétellel és egy kellemes este közös eltöltésével támogatják az ügyet.


Utaltak arra is, hogy a tavalyi esztendőben Szalkai Dávid, Múcsonyban élő és gyógyíthatatlan betegségben szenvedő fiatalember számára szerveztek nagy sikerű jótékonysági estet „Nem adom fel…!” címmel. Akkor közel négyszázezer forint adomány gyűlt össze csak a helyszínen, és idén is legalább ennyivel szeretnék támogatni a Hospice Osztályt.
Ehhez kérik és várják jó szándékú embertársaik segítségét és támogatását.
A jótékonysági est november 18-án, pénteken 17 órától lesz a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központ színháztermében.

Adományjegyeket november 7-étől elővételben is lehet majd váltani; a rendezvény kapcsán minden további információt megtalálnak a plakátokon és az esemény nevével létrehozott közösségi profilon.