Emma napja van. | 2024.04.19

"Apró segítség, hatalmas öröm"

2016-10-28 08:36:37

“Apró segítség, hatalmas öröm” elnevezéssel országos jótékonysági kezdeményezést indít a Procter&Gamble és a SPAR Magyarország a Magyar Vöröskereszt támogatására és a rászoruló gyermekek megsegítésére. Minden SPAR és INTERSPAR üzletben megvásárolt P&G termékkel, így például az Ariel, a Lenor, a Pampers és a Gillette termékeivel is segíthetünk, hiszen az ár 1%-át a Magyar Vöröskereszt a rászoruló gyermekek életkörülményeinek javítására fordítja. A kezdeményezés 2016. október 27-től december 7-ig tart.

A P&G és a SPAR Magyarország közös kampányában bárki segítővé válhat és hozzájárulhat, hogy minél több nehéz körülmények között, mélyszegénységben élő családnak tegyük szebbé a karácsonyát, könnyebbé a téli hónapokat. A mindennapi bevásárlás során a SPAR és INTERSPAR üzleteiben a felsorolt márkák közül választva magunk is segítőkké válunk. A vásárlásokból befolyt összeg 1%-a hozzáadódik a P&G és a SPAR Magyarország anyagi és terméktámogatásához. A kampány nagykövete, Molnár Ferenc Caramel bízik a kampány sikerében:” Minél többen csatlakozunk, annál több gyermek számára sikerülhet egy komfortosabb otthont teremteni, akár csak egy kis időre is. Tapasztalatból tudom, milyen hátrányos helyzetű gyerekként felnőni, édesapaként pedig tudom, mennyire fontos, hogy gyermekünk számára mindent megadjunk, ami a boldog jövő alapja.”

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a magyar társadalom 14.9%-a (1.464.740 fő) él szegénységben. A 7 év alatti gyermekek 42.2% százaléka, 130 ezer fő naponta küzd a szegénység nehézségeivel, közülük nagyjából 50 ezer rendszeresen éhezik. Sokan éppen itt, az ország északkeleti részében élnek. Az ő arcukra is mosolyt varázsolhatunk, ha tudatosan választjuk a vöröskeresztes kampányban szereplő P&G termékeket a SPAR és INTERSPAR polcairól.

Ahogy a Magyar Vöröskereszt minden megyei szervezete, úgy mi, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei is bevonásra kerül a program sikeressége érdekében. Önkénteseink és alkalmazottjaink hozzáértésével biztosan azok a családok és közösségek részesülnek majd az adományokban, amelyek a leginkább segítségre szorulnak. A kezdeményezés keretében összegyűjtött adományt a legszükségesebb, egészséget megóvó és boldog növekedést biztosító termékek beszerzésére fordítjuk, így például lepedők, ágyneműk, pizsamák adományozására.

Részletek a Magyar Vöröskereszt honlapján:

http://voroskereszt.hu/hireink/200-2016-evi-hirek/2152-apro-segitseg-hatalmas-oeroem.html



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
09:19
- Betörte a Trafik üvegét - keresik a miskolci rendőrök
08:59
- Mezőgazdasági gépbe szorult világháborús gránátot hatástalanítottak a tűzszerészek
MTI hírfelhasználó