Auguszta napja van. | 2024.03.29

Óvodapedagógusok a Megyeházán

2016-10-26 09:49:21

Az Őszi Pedagógiai Napok keretében szerdán óvodapedagógiai konferenciát rendeztek Miskolcon a Megyeházán. A rendezvényt Török Dezső, a megyei önkormányzat elnöke nyitotta meg.

Mintegy ráhangolásként miskolci óvodások kedves kis műsorával indult a program – jelezve, hogy róluk szól a nap. Ezt követően Török Dezső vette át a szót.  Kitért az élethosszig tartó tanulás, a szakmai továbbképzés iránti fogékonyság megőrzésének fontosságára.  Ennek megvalósítására kínál kiváló lehetőséget a Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett rendezvénysorozat.  Kitért rá, hogy a polgári kormány a köznevelés terén szeretne származástól, lakóhelytől függetlenül esélyegyenlőséget biztosítani valamennyi gyermek számára, ezért is vezették be a kötelező óvodáztatást. Ez Borsod-Abaúj-Zemplénben különösen fontos, mivel magas a hátrányos és halmozottan hátrányos társadalmi csoportok lakosságon belüli aránya.

 1618_0_680.jpg

Az ovisok műsorával kezdődött a rendezvény

A pályázati rendszereket felhasználva az állam forrást biztosított az óvodahálózat fejlesztésére, felújítására. Örömmel tapasztalta, hogy megyénkben sok település élt a lehetőséggel.  A  konferenciához visszatérve kiemelte, hogy a technika fejlődésének köszönhetően a digitalizáció elérte az óvodákat. Az eszközpark megújul viszont az alapvető célok, mint például az iskolára felkészítés, a zökkenőmentes átmenet előkészítése változatlan.

 1618_1_680.jpg

 Török Dezső nyitotta meg a tanácskozást

A megnyitót követően elsőként a DIOO-t, vagyis a Digitális Okosjáták Óvodásoknak képességfejlesztő eszközt mutatta be működés közben Konkolyi Sándor szoftverfejlesztő.  Elmondta, hogy a cél a könnyen kezelhetőség, a készségfejlesztés volt, a berendezés heti rendszerességgel készít kimutatást az ovis fejlődéséről, amelyet emailben küld az óvónőnek, vagy akár a szülőnek is.

 1618_2_680.jpg

Sok óvodapedagógus eljött a szakmai rendezvényre

A konferencia további részében az óvoda-iskola átmenettől a zeneviig számos érdekes előadás hangzott el.