Emma napja van. | 2024.04.19

Elfogták egy prostituáltakat külföldön futtató bűnszervezet vezetőjét

2016-10-26 07:20:25

 Elfogtak Budapesten egy férfit, aki egy emberkereskedelemre szakosodott bűnszervezet vezetője volt; a bűnszervezet Magyarországon toborzott nőket, akiket aztán Franciaországban prostituáltként dolgoztattak - közölte honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság szerda reggel. 

    Mint írták, a 48 éves szegedi férfit - akivel szemben emberkereskedelem miatt a francia hatóságok bocsátottak ki nemzetközi elfogatóparancsot - október 23-án fogták el, Budapest egyik alkalmi szállásán.
    A külföldi nyomozók információi szerint a férfi egy magyar állampolgárokból álló bűnszervezetet vezetett, amely 2014 óta szállított Franciaországba Magyarországon toborzott nőket. Strasbourgban, Nizzában, illetve Bordeauxban, bérelt lakásokban és az utcán prostituáltként dolgoztatták őket. A bűnözői csoport felderítésére a Nemzeti Nyomozó Iroda a francia hatóságokkal közös nyomozócsoportot hozott létre.
    A bűnszervezet 12 tagját március 21-én összehangolt akcióban már elfogták a rendőrök, a bűnszervezet most elfogott vezetőjével a nyomozók a teljes bűnözői csoportot felszámolták. 
    A bíróság október 24-én döntött arról, hogy férfit kiadják Franciaországnak.