Gedeon napja van. | 2024.03.28

Egyre több a bohócjelmezes támadás Ausztriában is

2016-10-25 17:19:00

 

Egyre több bohócjelmezes támadást követnek el Németország mellett Ausztriában is: Stájerországból, Karintiából és Salzburgból is érkeztek jelentések ilyenről, és a rendőrség keddi közlése szerint Tirolban is lecsaptak a horrorbohócok, hárman rontottak rá egy 19 éves fiatalra a hétvégén.

    Az Inn-völgyi Schwaz városban két jelmezes a bokorból ugrott ki és ráijesztett a fiúra, a harmadik bohóc pedig menekülés közben baseballütővel támadta meg. A 19 éves fiatal megsebesült, a tettesek ellen nyomozást indítottak, de eddig sikertelen volt.
    Hétfőn este a felső-stájerországi Mürzzuschlag településen egy 16 éves lánynak menekülnie kellett egy bohócjelmezes támadó elől. A lány két barátjával együtt egy mélygarázs felé tartott, amikor a maszkos támadó ráijesztett. Menekülés közben a lány leesett a lépcsőről, sérülését kórházban látták el. A nyomozás eddig ott is eredménytelenül zajlott, így a rendőrség a lakosság segítségét kérte.
    Vasárnap este a karintiai Feldkirchenben egy nőre ijesztett rá egy bohócnak öltözött férfi. Vasárnap késő este ugyanebben a tartományban, Villach városban egy 16 éves diáklányt futás közben ijesztett meg egy horrorbohóc. Az áldozat bokorba zuhant, sérülése miatt kórházba vitték. A rendőrség testi értés miatt nyomoz.
    Pénteken a salzburgi Bischofshofenben egy bohócjelmezbe öltözött, 14 éves fiatalt állítottak elő, mert meg akart állítani egy autót, és eközben egy barátjával le akarta fényképeztetni magát. Vallomása szerint mindazonáltal senkit nem akart megijeszteni. A tartomány további két településén, Grödigben és Gollingban több 15-18 éves fiatalt hallgatott ki a rendőrség, mivel jelmezben ijesztgetni akarták az embereket, és mindezt a közösségi média felületein akarták közzétenni.
    A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy a beöltözésnek nem, azonban az ijesztgetésnek büntetőjogi következménye lehet, és testi sértés vagy fenyegetés miatt eljárást indíthatnak.