Ervin napja van. | 2024.04.26

Csaknem ezren vettek részt Mága Zoltán gödöllői jótékonysági koncertjén

2016-10-19 10:37:09

 

Csaknem ezren vettek részt azon a gödöllői jótékonysági koncerten, amelyet a tragikus körülmények között elhunyt Berze Zsófia emlékére tartott Mága Zoltán neves művésztársaival kedd este.

 

    A Prima Primissima díjas hegedűművész menedzsmentje szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Mága Zoltán a koncert teljes bevételét - 700 ezer forintot - a 24 évesen elhunyt lány családjának ajánlotta fel. A hegedűművész emellett további egymillió forinttal járul hozzá Berze Zsófia síremlékének felállításához.
    A közlés szerint a koncerten fellépett Komlósi Ildikó és Meláth Andrea operaénekesnő, Szakcsi Lakatos Béla zongoraművész, Mága Jennifer, valamint az ELTE Bartók Béla énekkara. A karmester Kovács László volt. 
    Berze Zsófia, aki a Turay Ida Színház munkatársa volt, július végén halt meg, amikor megpróbálta megakadályozni, hogy ellopják az autóját. A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a lány megállt az autójával a házuk előtt, majd kiszállt a kocsiból, hogy a kaput kinyissa. Ekkor egy férfi beült az autóba és megpróbált elhajtani a helyszínről, a lány ezt meg akarta akadályozni. Az autó az út melletti árokba sodródott, maga alá temetve a lányt, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. A gyanú szerint a férfi ezt követőn kiszállt az autóból, majd elmenekült a helyszínről.