Emma napja van. | 2024.04.19

Emberölésért jogerősen tizenhat év fegyházra ítélték a miskolci masszőrnőt

2016-10-18 14:06:47

 

Jogerősen 16 év fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Ítélőtábla kedden azt a miskolci masszőrnőt, aki megölt egy házában lakó idős asszonyt még 2011 nyarán.

 

    A táblabíróság Balla Lajos vezette tanácsa ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék megismételt eljárásban hozott elsőfokú ítéletét - közölte az ítélőtábla szóvivője az MTI-vel.
    Fórizs Ildikó elmondta: a bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott masszőrként dolgozott Miskolcon. 2011 augusztusában a munkahelyén nézeteltérésbe keveredett egy a házban lakó, 86 éves özvegy nővel, akit zavart, hogy a lakóépületbe idegenek járnak be. Az idős asszonyt azt is kifogásolta, hogy a házban elhelyezett, a masszőri tevékenységet reklámozó tábla miatt az újságos nem tudja a postaládába dobni a lapokat. 
    A vita eredményeként a vádlott bántalmazta a sértettet, megtaposta a bordáit, majd egy zsinórral megfojtotta. Ezután vásárolt egy takarófóliát, a holttestet ebbe becsomagolta, ragasztószalaggal körbetekerte, majd a szépségstúdió alatti emeleten lévő iroda ajtaja elé rakta. Másnap az irodába érkező alkalmazott értesítette a rendőrséget. 
    A vádlott az eljárás során tagadta bűnösségét.