Emma napja van. | 2024.04.19

Külföldi sajtó Magyarországról - Berlin

2016-10-16 13:38:00

 

Németországban a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című lap foglalkozott Magyarországgal, a vasárnaponként megjelenő konzervatív újság a letelepedési kötvényekről közölt cikket.

 

    Moritz Eichhorn Magyarország szeretete a pénz iránt című írásában kiemelte, hogy Magyarország "hivatalosan elutasítja a bevándorlást, de könnyű tartózkodási engedélyhez jutni".
        A kormányfő méregnek nevezi a migrációt és azt mondja, egyetlen migránsra sincs szükség - írta, megjegyezve: "ismerjük Orbán Viktor lózungjait", mert "állandóan ismételgeti őket", csak éppen "egyáltalán nem úgy gondolja", hiszen országa az utóbbi négy évben nagyjából 18 ezer EU-n kívüli embernek nyújtott menedéket a letelepedési kötvények révén, "csendben, gyorsan és egyszerűen", amivel több mint egymilliárd euróhoz jutott.
    Más országok is keresnek így pénzt, legkevesebb hét további EU-tagállamba "vásárolhatják be magukat idegenek", de egyik ország sem "harcol hivatalosan annyira vehemensen és hangosan a menekültek befogadása ellen, mint Magyarország" - tette hozzá.
        A berlini magyar nagykövetség szerint nincs ellentmondás, a programot nem lehet a tömeges bevándorlással összehasonlítani - írta a FAS szerzője. A többi között kifejtette: míg Orbán egy júliusi nyilatkozatában elmondta, hogy a migránsok biztonsági átvilágítása hónapokig tartana, a kötvényprogram keretében 30 nap is elég erre, és "nem egészen világos", hogy mennyire alapos az ellenőrzés.
        A programban sok minden "hamisnak tűnik" - tette hozzá, példaként említve, hogy a kötvényforgalmazási jogosultságok pályázat nélkül kerülnek adóparadicsomban bejegyzett ügynökségekhez.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó