Auguszta napja van. | 2024.03.29

Médiatanács: tíz közösségi médium nyert 23,7 millió forintot műszaki fejlesztésre

2016-10-13 08:12:56

A Civil és a Klasszik Rádió, valamint nyolc közösségi tévécsatorna fejlesztheti műszaki parkját a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának technikai modernizációra kiírt idei pályázatán - közölte csütörtökön az MTI-vel a hatóság.

    A Magyar Média Mecenatúra program keretében meghirdetett műszaki fejlesztési pályázat harmadik fordulójában 23,7 millió forintot ítélt meg a jelentkezőknek a testület. A két sikerrel pályázó fővárosi rádión (a Klasszik Rádió 92.1 és a Civil Rádió) kívül korszerűsítheti eszközparkját a füzesabonyi és a mezőtúri televízió, a budapesti Főnix TV, az Irány TV, a Körös Televízió, a gödöllői Régió Plusz Televízió, a Régió TV Esztergom és a Somogy TV. 
    Emlékeztettek: a pályázati eljárás negyedik fordulójához a következő beadási határidő október 27-e. Felidézték, hogy a médiatanács 2011 óta 239 alkalommal, összesen mintegy 640 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat annak érdekében, hogy színvonalas műszaki feltételek között készíthessék műsoraikat a nézők és a hallgatók számára.
    A közlemény kitért arra is: a Győr Plusz Rádió 40 ezer forint bírságot köteles fizetni amiatt, hogy kevesebb magyar zenét, szöveges tartalmat, helyi közélettel foglalkozó, közszolgálati és hírműsort tett közzé a szerződésében vállaltakhoz, illetve a törvényi rendelkezésekhez képest. 
    Emellett a debreceni Alföld TV szolgáltatóját figyelmeztette a médiatanács, mert a Púder című műsorának egyik júniusi adásában a műsorvezető ruházatán olvasható hangsúlyos márkafelirattal megsértették a termékmegjelenítési szabályokat.
    A Keszthely 99,4 MHz és a Nagykanizsa 95,6 MHz helyi rádiós frekvencia pályázati felhívásainak tervezeteit elfogadta, az Eger 101,3 MHz és a Paks 96,3 MHz frekvencia pályázati felhívásait pedig véglegesítette a grémium, a kapcsolódó dokumentumok e héten már olvashatók a médiatanács honlapján. A Sárvár 96,5 MHz helyi rádiós pályázati eljárásban a médiatanács pályázati nyilvántartásba vette a Sárvári Média Nonprofit Kft. pályázót.