Auguszta napja van. | 2024.03.29

A CIG Pannónia megvásárolja az MKB Általános Biztosító Zrt.-t és az MKB Életbiztosító Zrt.-t

2016-10-07 12:10:00

 A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága pénteken döntött arról, hogy a társaság megvásárolja az MKB Általános Biztosító Zrt.-t és az MKB Életbiztosító Zrt.-t, és felhatalmazta a cég menedzsmentjét az erről szóló szerződés aláírására - közölte pénteken a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. 

    A társaság az MKB Életbiztosító Zrt. 98,97 százalékát, leányvállalata, a CIG Pannónia Első Magyar Általános Biztosító Zrt. pedig az MKB Általános Biztosító Zrt. 98,98 százalékát vásárolja meg a Versicherungskammer Bayerntől. 
    Az érintett felek pénteken írják alá a szerződést, amelynek hatályba lépése a Gazdasági Versenyhivatal és a Magyar Nemzeti Bank  engedélyeitől  függ - tették hozzá.
    A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. még csütörtökön a tőzsdezárás után arról tájékoztatta a Budapesti Értéktőzsdét (BÉT), hogy "olyan döntésről kíván tájékoztatást közzétenni, amely az általa kibocsátott értékpapírok árfolyamát jelentős mértékben befolyásolhatja", ezért kérelmezi részvényei kereskedésének felfüggesztését. Ezt követően a cég részvényeinek kereskedését a pénteki tőzsdenap végéig felfüggesztették a BÉT-en, azonban a közleményben azt is hozzátették, hogy a felfüggesztést a BÉT vezérigazgatója hamarabb is feloldhatja, amennyiben a közzététel korábban megtörténik.
    Csütörtökön a BÉT prémium kategóriájában forgalmazott papír árfolyama 0,59 százalékkal 170 forintra nőtt, az elmúlt egy évben legmagasabb árfolyama 183, a legalacsonyabb 135 forint volt.