Emma napja van. | 2024.04.19

Jelentős Vodafone hálózatfejlesztés Heves és Borsod megyében

2016-10-05 13:59:00

Jelentős hálózatfejlesztést tervez a következő egy évben a Vodafone Magyarország Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyében, mondta szerdán Bánkúton Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese.

Amrita Gangotra, a Vodafone Magyarország műszaki vezérigazgató-helyettese és Suba János, a Vodafone Magyarország Vállalati kommunikációs igazgatója

A két megyében a Vodafone több mint 50 új bázisállomás telepítésével fejleszti a hálózatát és javítja a lefedettséget, jelentette be a vezérigazgató-helyettes. A beruházásokkal érzékelhetően javulni fog a Borsod és Heves megyében élők mobiltelefonos elérhetősége, egyben ez hozzájárul ahhoz, hogy az idelátogatók is zavartalanul tudják használni mobileszközeiket. Amrita Gangotra felavatta a 956 méteres Bálványon álló Petőfi-kilátó új emléktábláját, miután a látogatók elől éveken át lezárt kilátót a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködve 2016 tavaszán újította fel a Vodafone Magyarország.

 Tájékoztatót tartottak a meghívott sajtó képviselői részére

A Bükk második legmagasabb csúcsán álló Petőfi-kilátó, illetve az annak legtetején elhelyezett adók fontos szerepet töltenek be a környék 4G-s lefedettségében is.

A 4G szolgáltatás az otthoni vezetékes netkapcsolattal azonos minőségű internet használatát teszi lehetővé útközben, vagy egy kirándulás alkalmával is el lehet küldeni okostelefonról, táblagépről, vagy laptopról nagy méretű képeket, videókat. Teljes értékűen lehet használni a legújabb multimédiás szolgáltatásokat, nincs késleltetés, nem akadoznak az online játékok, nem vesz időt igénybe, amíg betöltődik egy film, de a nagy fájlok mozgatásának sincs akadálya. A Vodafone 2014 novemberében Budapest belvárosában indította el a minden korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását, jelenleg az országos kültéri 4G lefedettsége országosan közel 94 százalékos.

Petőfi-kilátó és a még le nem leplezett új emléktábla

A Petőfi-kilátó 1948-ban épült miskolci és diósgyőri természetkedvelők összefogásának köszönhetően, az első jelentősebb felújítására 1966-ban került sor, majd 2002-ben az építményt az eredeti tervek alapján teljesen átépítették. 2013-ban a kilátó tornyába vezető hágcsót a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság lezáratta a látogatók elől, ezután került sor a mostani helyreállításra.

Amrita Gangotra felavatta a 956 méteres Bálványon álló Petőfi-kilátó új emléktábláját

A kilátó 18 méter magas, az alsó szintjére az új biztonságos lépcsőkön, a felsőbb szintjére pedig a szintén biztonságos acél létrán lehet feljutni.  A felső szinten a látogatókat fantasztikus panoráma várja, az immár újra látogatható kilátóról tiszta időben északra tekintve a Magas-Tátráig, nyugati irányban pedig a Kékestetőig illetve a Galyatetőig is el lehet látni.

A miskolci Vodafone csapata a sajtótájékoztatót követően

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található egyébként a Vodafone második otthona Magyarországon, ugyanis hét éve Miskolcon működik a Vodafone Magyarország regionális ügyfélszolgálati központja, ahol közel 700 fő dolgozik a Vodafone ügyfelek kiszolgálásán. A Vodafone aktív szerepet játszik a város kulturális életében is: 2014 óta támogatja a Miskolci Nemzeti Színházat, ahol idén szeptemberben második alkalommal adták át négy fiatal színésznek és két táncművésznek a Vodafone művészeti ösztöndíját.



Képújság
Sajómente Média Alapítvány
Legfrissebb híreink
19:45
- Időjárás-jelentés
17:19
- Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje
16:03
- A kazincbarcikai Városvédők megválasztásuk esetén eltörlik a magánszemélyek helyi adóit, 50 ezer forintot adnak Karácsonykor a nyugdíjasoknak és a gyermekét egyedül nevelő szülőknek
15:27
- NVI: eddig közel 400 ezer ajánlóívet igényeltek a jelöltek és jelölőszervezetek
14:48
- Magyar Ásványolaj Szövetség: a harmadik-negyedik helyen van a hazai dízel és benzin ára a környező országok között
14:06
- Mészáros Csoporté a Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházlánca, a Brendon Holding Kft.
13:03
- KSH: a benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál
12:12
- Megvesztegetett boncmesterek ellen emeltek vádat a fővárosban
11:05
- NAK: bővült a falugazdász-hálózat és a kamarai tagoknak nyújtott szolgáltatások köre
10:09
- Insura.hu: 5,9 százalékkal emelkedtek a casco díjak az első negyedévben
MTI hírfelhasználó