Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: megalázás helyett ma megbecsülést kapnak az egészségügyi dolgozók

2016-10-05 13:50:00

 Megalázás helyett ma megbecsülést kapnak az egészségügyi dolgozók - közölte a Fidesz szerdán az MTI-vel, miután Ónodi Szűcs-Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára sajtótájékoztatón elmondta, hogy a legtöbb egészségügyi intézményben a napokban kapják meg emelt összegű bérüket a munkavállalók.

    A nagyobbik kormánypárt közleményében azt írták, hogy míg a szocialisták kormányzásuk alatt utcára tettek több ezer egészségügyi dolgozót, elvettek tőlük egyhavi bért és létbizonytalanságba sodorták őket, ma a munkavállalók megalázás helyett megbecsülést kapnak és egy többéves béremelési program részesei.
    A napokban érkező magasabb jövedelem a béremelés első üteme. Az ápolóknak 2019-ig átlagosan hatvanöt százalékkal, a szakorvosoknak és szakgyógyszerészeknek két év alatt 207 ezer forinttal nő a jövedelmük - sorolták.
    A polgári kormányzás óta 500 milliárdos fejlesztés indult az egészségügyben. Eddig 300 milliárd forintot fordítottak az egészségügyi dolgozók béremelésére, és a most indult béremelési programra két év alatt újabb 100 milliárd forintot költenek - írták.
    Az ápolók bruttó alapbére szeptember elsejétől átlagosan 26,5 százalékkal, a szakorvosok és szakgyógyszerészek alapbére bruttó 107 ezer forinttal nőtt. A jövő évi költségvetésben 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a baloldali kormányok utoljára benyújtott költségvetésében - olvasható a közleményben.