Auguszta napja van. | 2024.03.29

Dömötör: sürgető az alkotmánymódosítás

2016-10-04 06:14:43

 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára sürgetőnek nevezte a vasárnapi kvótareferendum nyomán tervezett alkotmánymódosítást, a brüsszeli döntéshozók ugyanis - mondta - többször egyértelművé tették, "eszük ágában sincs visszavonni" a betelepítési terveket.

 

    Dömötör Csaba kedd reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kiemelte: a vasárnapi népszavazás alapján az emberek 98 százaléka szerint változtatni kell a brüsszeli bevándorláspolitikán. Ez egy világos üzenet, hogy nem lehet megkerülni a nemzetállamokat a "lopakodó" brüsszeli politikával. Hozzátette: a kormány magára nézve kötelezőnek tartja a vasárnapi népszavazás eredményét, ezért döntött úgy, hogy alkotmánymódosítást fog benyújtani. Ennek előkészítése már zajlik - tette hozzá.
    Az államtitkár kiemelte: mindenki egy erős Európában érdekelt, amely képes megvédeni közösségeit, kultúráját, értékeit. Ezzel együtt érdek egy erős Európai Unió, de - mint fogalmazott - az csak akkor erős, ha képes arra is, hogy visszavonjon egy elhibázott javaslatot, amely ellentétes az itt élők véleményével.
    Dömötör Csaba az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta: a vasárnapi magyarországi népszavazással Európa is győzött. Dömötör Csaba egyúttal sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a népszavazás előtti hetekben az ellenzéki pártok belpolitikai küzdelemként, nyers belpolitikai haszonszerzésre használták fel a népszavazást. Az államtitkár szerint ezt igazolta a hétfői parlamenti vita is.