Auguszta napja van. | 2024.03.29

 ÁSZ: a politikai hirdetést közzétevő médiumoknak 15 napjuk van az adatszolgáltatásra

2016-10-03 14:42:00

Tizenöt napjuk van az adatszolgáltatásra azoknak a sajtótermékeknek, amelyek az október 2-i népszavazást megelőző kampányidőszakban politikai hirdetést tettek közzé - közölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) hétfőn az MTI-vel.

    A közleményben emlékeztettek: a választási eljárásról szóló törvény szerint az érintett médiumoknak a referendumot követő 15 napon belül tudatniuk kell a számvevőszékkel, hogy milyen politikai hirdetéseket közöltek a népszavazást megelőző kampányidőszakban. A tájékoztatásnak tartalmaznia kell, hogy az adott sajtótermék a politikai hirdetéseket kinek a megrendelésére, milyen ellenérték fejében, mely időpontban és milyen terjedelemben tette közzé.
    A sajtóorgánumok október 17-én 16 óráig juttathatják el a tájékoztatást elektronikusan, postán vagy személyesen az ÁSZ-nak, amely az adatok feldolgozása után sajtótermék szerinti bontásban a www.asz.hu oldalon teszi azt közzé. Az ÁSZ a sajtótermékek által küldött adatokat ellenőrzés és változtatás nélkül teszi majd közzé, így azok tartalmáért nem vállal felelősséget - tették hozzá.