Béla napja van. | 2024.04.23

Semjén: a kormány megkapta a felhatalmazást, hogy megvédje az országot a kötelező kvótától

2016-10-02 17:33:11

 

A kormány megkapta a politikai felhatalmazást, hogy Magyarországot megvédje Brüsszelben és minden helyszínen a kötelező betelepítési kvótától - mondta Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke a kvótareferendum befejezése utáni sajtótájékoztatón, vasárnap Budapesten.

    A KDNP elnöke, miniszterelnök-helyettes a kormánypártok eredményváróján úgy értékelt, hogy magas volt a részvétel magyarországi mércével, de különösen európai összehasonlításban, és elsöprő volt a támogatása a nemeknek, azaz a kormány álláspontjának.
    Hozzátette: miközben a politikai felhatalmazással élni fognak, humanitárius és keresztény alapon "a migránsok irányába karitász, a migrációval szemben pedig önvédelem lesz".
    Rámutatott: a migránsok áldozatok, és Magyarország a karitatív szervezetek támogatásán keresztül, illetve költségvetési forrásból erőn felül járul hozzá, hogy a saját földjükön emberhez méltó életet élhessenek, azoknak pedig, akik már különböző táborokban vannak, jobb életminőségük lehessen.
    Reményét fejezte ki, hogy az unió és a gazdag nyugati országok is hasonlóképpen fognak cselekedni.
    A kormányfő helyettese köszönetet mondott minden szavazónak, aki élt állampolgári jogával és voksolt a kvótareferendumon. Külön köszönetet mondott azon határon túli magyar szavazóknak, akiket sok esetben csak közvetetten érint a migráció, akár a Kárpát-medencében, akár a diaszpórában, hogy "eljöttek és sorsközösséget vállaltak" a magyar nemzettel.