Gedeon napja van. | 2024.03.28

Simicskó: a terrorizmust is szétteríti a kvótarendszer

2016-10-02 10:20:00

Nemcsak a bevándorlókat, hanem a terrorizmust is szétteríti Európában az EU által tervezett kötelező betelepítési kvótarendszer - mondta a honvédelmi miniszter az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

    Simicskó István felidézte: az elmúlt másfél évben érkezett mintegy másfél millió migráns között mintegy négyezer potenciális terrorista is érkezett. Az EU szabad mozgásából adódóan ezek a terroristák bárhová mehetnek. A betelepítési kvóta nyomán káosz várható Európában - mondta a honvédelmi miniszter, aki szerint a vasárnapi referendumon "Európa jövője a tét", és - megfogalmazása szerint - "a magyarok példát mutathatnak".
    A honvédelmi miniszter kitért arra, hogy a szolgálatok számára lehetetlen feladat, hogy valamennyi potenciális terroristát folyamatosan figyeljék. Ráadásul - hívta fel a figyelmet - nemcsak terrorsejtek, -szervezetek, hanem egyéni elkövetők is vannak, akik kiszámíthatatlanok.
    Simicskó István emlékeztetett arra, hogy az Európai Unió, eredetileg - mint szén- és acélközösség - a biztonság alapzatán jött létre. Ezt a biztonsági szemlétet vissza kell hozni - emelte ki a honvédelmi miniszter.