Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kvótareferendum - Fiatal családosok: el kell menni és nemmel kell szavazni

2016-10-01 16:16:00

 A vasárnapi kvótareferen

dumon való részvétel és a nemmel szavazás mellett foglalt állást a Fiatal Családosok Klubjának (Ficsak) elnöke szombaton Budapesten, a szervezet demonstrációján.

     A Ficsak  Séta a családok szabadságáért címmel meghirdetett rendezvényén Király Nóra elnök, aki egyben a XI. kerület alpolgármestere (Fidesz), azt mondta: a referendum napja  "sorsdöntő" alkalom, és arra biztatnak mindenkit, hogy vegyen részt rajta és szavazzon nemmel, mert a családok, a gyermekek jövőjéről van szó.
    A résztvevők a belvárosi Vörösmarty téren gyülekeztek, majd onnan kék léggömbökkel a kezükben végigvonultak a Váci utcán a Fővám térig. A körülbelül százfőnyi menethez sokan gyermekeikkel együtt csatlakoztak, és plakátokat, nemzeti színű papírzászlókat, illetve a szervezet emblémájával ellátott kis lobogókat tartottak. A plakátokra olyan üzeneteket írtak, mint Gyermekeink biztonságáért, Tiszteletet a nőknek és Békében akarunk élni.
    A Fővám téren a magukkal hozott lufikra üzeneteket írtak, majd elengedték azokat; az elnök megfogalmazása szerint jelképesen így küldtek üzeneteket Brüsszelnek. A lufikon elsősorban a nem szó szerepelt. 
    Király Nóra a Fővám téren elmondta: nem szeretnék kockáztatni a gyermekeik jövőjét, ezért is kell nemet mondani a menekültek elosztását szabályozó kvótára, vagyis a kényszerbetelepítésre.
    "Nem szeretnénk félelemben élni, erőszakban élni, nem szeretnénk egy olyan Európát, amit ma minden nap látunk a híradásokba: minden napra jut egy erőszakos cselekedet, egy nők elleni erőszak, gyermekbántalmazás" - hangsúlyozta.