Auguszta napja van. | 2024.03.29

Seszták Miklós: Magyarország nem fél

2016-09-24 10:30:00

Magyarország nem fél, az ezeréves "történelmi múltunk alkalmas volt arra, hogy megmutassuk Európának, készek és képesek vagyunk" megvédeni az országot és az egész kontinenst - jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön.

    A kvótareferendumról tartott lakossági fórumon Seszták Miklós hangsúlyozta, erről "a közös védelemről" dönthetnek október 2-án a magyarok, akiknek erről - egy érvényes és eredményes népszavazás keretében - egyértelmű, határozott és többségi véleményt kell mondaniuk.
    Ez egy olyan népszavazás, amely alapvetően meghatározza az ország sorsát, valamint komoly iránymutatást kell adnia Brüsszelnek is - mondta a miniszter, hozzátéve: ezért "nem kockáztathatunk, ott kell lennünk október 2-án".
    Seszták Miklós a város művelődési házában összegyűlt több mint kétszáz érdeklődőt arra emlékeztette, tavaly Európába több mint másfél millió, ebből csak Magyarországra 395 ezer bevándorló érkezett. A migrációs nyomásnak nincs vége, a Közel-Kelet és Afrika országaiban emberek millió várnak arra, hogy a jobb élet reményében Európába jöjjenek és ezt a kontinenst tekintsék hazájuknak, de "köszönjük, mi nem kérünk belőlük" - hangoztatta.
    A miniszter szerint a Brüsszel által erőltetett kényszerbetelepítés és kvótacsomag helyett a határok megvédése a megoldás a problémára. Kifejtette, számtalan hamis érvvel próbálja meggyőzni Brüsszel a kvóta ellen fellépőket, ezek közül az egyik a multikulturális társadalom kialakítása, mivel szerintük ez a társadalmi formáé a jövő.
    "Üzenjük Brüsszelnek, hogy mi már régóta itt vagyunk, hagyjanak bennünket élni, nekünk van a hitre, az Istenre, a családra, az államra és a nemzetre alapított társadalmunk, így nem kérünk párhuzamos társadalom kialakulásából" - fogalmazott Seszták Miklós.
    Szerinte hamis érv az is, hogy a bevándorlás nem függ össze a terrorizmussal. Több mint háromszázan haltak meg terrortámadásokban az elmúlt időszakban Európában, és azok a terroristák követték el ezeket a merényleteket, akik a bevándorlás "leple alatt" érkeztek a kontinensre - mutatott rá.
    A felállított kerítés és a kialakított határvédelem után 365 ezerről 786-ra csökkent a Magyarországra érkezett migránsok száma, "tehát mi meg tudjuk védeni a határainkat" - jelentette ki Seszták Miklós. Előadásában kitért arra is, a déli határok védelme közös európai ügy és ezért példaértékű a visegrádi országok összefogása.
    Előadásában elítélte a migránsok Európába történő befogadását szorgalmazó európai és hazai liberális politikai magatartást. A baloldal minden eszközzel szeretné ellehetetleníteni a népszavazást, pártpolitikai célokra használva fel a referendumot - hangsúlyozta Seszták Miklós, hozzátéve, október 2. "nemzeti ügy", a referendum tétje pedig Magyarország megvédése lesz.