Auguszta napja van. | 2024.03.29

Gyorsított eljárásban több mint négy és fél évet kapott a monori bíróság felrobbantásával fenyegetőző férfi

2016-09-23 11:13:01

 

Négy év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte első fokon a Monori Járásbíróság pénteken azt a férfit, aki két napja "viccből" a bíróság felrobbantásával fenyegetőzött - közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az ítélethirdetést követően az MTI-vel.

 

    Gyugyi Csilla elmondta, hogy a járási ügyészség a köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt állította bíróság elé a gyömrői lakost.
    A férfi szeptember 21-én reggel éppen Monoron volt, s úgy gondolta, hogy "megvicceli" a Monori Járásbíróságot azzal, hogy bombariadót jelent be. A vasútállomással szemben található nyilvános telefonfülkéből hívta a bíróságot, s közölte: 8 óra 45 perc és 9 óra között bomba fog robbanni az épületben. A hívást követően a rendőrség kiürítette az ingatlant, s mivel 11 óra 25 percig bombakutatás folyt, tizenöt előre kitűzött tárgyalás elmaradt. A zárás a bíróságon kívül a város központi utcáit is érintette, sőt számos menetrend szerinti autóbusz sem közlekedhetett - magyarázta a szóvivő.
    Tájékoztatása szerint a férfit a telefonhívást követő egy órán belül elfogták és őrizetbe vették, majd a Monori Járási Ügyészség gyorsított eljárásban pénteken már bíróság elé is állította a vádlottat. A férfit a nem jogerős ítélet kihirdetése után előzetes letartóztatásba helyezték.