Tivadar napja van. | 2024.04.20

„MesÉLJ jogosan" a gyermekek világnapján is

2016-09-20 20:05:38

Szeptember 20-án a gyermekek világnapján is járja az országot az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) „MesÉLJ jogosan" Gyermekjogi Szakmai Napja. A 6 órás, ingyenes gyermekjogi felkészítő program második állomásának Miskolc város adott otthont közel 100 óvodavezető és óvodapedagógus részvételével. A programsorozat keretében a Borsod-Abaúj-Zempén Megye közel 350 óvodája tiszteletpéldányokat kap „Az elveszett madártoll" című különleges mesekönyvből.

 Az OBDK Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere ajánlásával és a Család-és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság támogatásával „Az elveszett madártoll" címmel gyermekjogi mesekönyvet jelentetett meg 2016 tavaszán. A kötet 10 mesén keresztül adja át a legfontosabb gyermeki jogok – így például az emberi méltóság, az egymás iránti tisztelet, a kapcsolattartáshoz való jog, a tulajdonjog, vagy az egészséghez való jog – tartalmát a családban élő óvodás és kisiskolás korú gyermekek számára.

A mesekönyv szakszerű használatának támogatásához, a gyermekvédelmi, valamint gyermekjogi ismeretek átadásához az OBDK speciális gyermekjogi felkészítő foglalkozások keretében kíván segítséget nyújtani az ország összes óvodája számára. 

 A program 2016. szeptember 21-én Salgótarjánban, 2016. szeptember 22-én Egerben folytatódik. A szakmai nap vonatkozásában minden óvoda értesítést kap az OBDK-tól.

  

Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ