Csongor napja van. | 2024.04.16

Emmi: magasabb presztízzsel járnak a tárca elismerései egy új rendeletnek köszönhetően

2016-09-20 12:58:29

Magasabb presztízzsel járnak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által odaítélt díjak az új elismerési rendeletnek köszönhetően - közölte a tárca kedden az MTI-vel.

    Azt írták, azokat tüntetik ki, akik teljesítményükkel hozzájárulnak Magyarország és a magyar társadalom fejlődéséhez. A díjakat különböző "szakágakban" osztják ki, így egyebek mellett az egészségügy, a kultúra, a köznevelés, a szociális szféra, a családügy, az egyház és a sport területén.
    Egyes elismeréseknél bővítették a kitüntetésben részesülők körét, ilyen például a Brunszvik Teréz-díj, amelyet már nemcsak a kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért, hanem a példaértékű, bölcsődei ellátás területén végzett tevékenységért is el lehet nyerni.
    A Pro Vita díjnál szintén bővült az elismerhetők köre: a nőket már hatvan, a férfiakat pedig nyolcvan önkéntes véradás után kitüntetik, hiszen példamutatásukkal életeket mentenek úgy, hogy másokat is erre ösztönöznek - írták.
    Kiemelték: nem csupán egyéneket, de szakmai szervezeteket is díjaznak.
    Az Emmi új elismeréseket szintén alapított, ilyen például a Magyar Fiatalokért Díj, amely azokat tünteti ki, akik az ifjúságügy területén végeznek kiemelkedő szakmai munkát.
    Több esetben nőtt az elismeréssel járó pénzjutalom mértéke, hogy ezzel is fokozódjon a díjak presztízse.
    Az Emmi azokat a magyar embereket tüntetheti ki, akik példaértékű eredményeiknek, önfeláldozásuknak és kimagasló tevékenységüknek köszönhetően feltétel nélkül rászolgáltak erre - olvasható a közleményben.