Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: még több bevándorlót akar Brüsszel

2016-09-15 14:13:06

 

Még több bevándorlót és még gyorsabban akar Brüsszel - reagálta a Fidesz-frakció az Európai Parlament (EP) csütörtöki állásfoglalására.

 

    Az EP szerint az uniós tagállamoknak ígéreteikhez híven több menekültet kellene befogadniuk Görögországból és Olaszországból a két országra nehezedő migrációs nyomás enyhítése érdekében.
    A Fidesz szerint az EP - a magyar néppárti delegáció tiltakozása ellenére - újabb, a kényszerbetelepítést erőltető jelentést és módosító javaslatokat fogadott el. 
    "Ennek értelmében Brüsszel még több bevándorlót akar elosztani  még gyorsabban, jogi eljárással fenyegeti az ellenálló tagállamokat, könnyíteni akarja a bevándorlók családegyesítését és ugyanezt várja el minden tagállamtól" - írták, hozzátéve, hogy a "kényszerbetelepítést" már afgán migránsokkal is kibővítenék. 
    A Fidesz úgy látja, hogy ez túl nagy kockázatot jelent az országnak és a magyar családoknak. "Ezt a kockázatot nem tudjuk és nem is szabad vállalni. Itt már Magyarország jövője a tét!" - írták, hangsúlyozva, hogy "szavazzunk nemmel az egyre fenyegetőbb kényszerbetelepítésre!"