Gedeon napja van. | 2024.03.28

Újabb roma származású fiatalok válhatnak rendőrökké

2016-09-15 09:36:34
Három fiatallal kötött tanulmányi szerződést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2016. szeptember 14-én.

A főkapitányság először 20 évvel ezelőtt, 1996-ban hirdette meg a cigány származású fiatalok rendőrré válásának elősegítését célzó ösztöndíj pályázatát. Az ünnepélyes aláíráson dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei rendőrfőkapitány és Vanczák Zoltán r. ezredes, a Humánigazgatási Szolgálat vezetője köszöntötte a diákokat, leendő rendőr kollégákat.

 Az idei támogatási rendszer eredményeként három cigány származású fiatal nyújtott be sikeres pályázatot. Az egészségügyi és a pszichikai alkalmassági vizsgálatok elvégzése után Baranyi Bernadettel (Gomba Levente Gimnázium, Putnok), Siroki Petrával (Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakképző Iskola, Edelény) és Komenda Alex-szal (Serényi Béla Mezőgazdasági Szakképző Iskola, Putnok) kötött támogatási szerződést a főkapitányság. 

 Az elmúlt években a megye 25 különböző középfokú oktatási intézményéből összesen 57 fővel kötött a B-A-Z. MRFK megállapodást. Közülük heten jelenleg is rendőri szolgálatot látnak el az Edelényi, a Sátoraljaújhelyi, a Kazincbarcikai, a Miskolci és az Ózdi Rendőrkapitányságon járőri, fogdaőri és nyomozói munkakörben.