Gedeon napja van. | 2024.03.28

Paralimpia 2016 - Sors az újabb címvédésért ugrik vízbe, döntők kajakban - ELŐZETES

2016-09-14 20:11:00

 Sors Tamás sorozatban harmadszor próbálja megnyerni a 100 méteres pillangóúszást, parakajakban négy magyar száll vízre a délelőtti döntőkben, a kerekesszékes vívóknál pedig a női párbajtőrcsapatért lehet izgulni a riói paralimpia csütörtöki versenynapján.

    Az uszodában Sorson (S9) kívül még a küldöttség legfiatalabb tagja, a 14 éves Konkoly Zsófia (S9) is vízbe ugrik a délelőtti előfutamok során, ugyancsak 100 méter pillangón, míg a Rióban eddig két érmet szerzett Pap Bianka (S10) 400 gyorson próbál bejutni az esti döntőbe.
    A női párbajtőrcsapat - Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi és Veres Amarilla - reggel kezd a Karióka 3-as csarnokban, győztest a nap végén avatnak.
    A kajakosoknál Váczi Anita és Suba Róbert (mindkettő KL1), valamint
Varga Katalin és Rozbora András (mindkettő KL2) versenyez a fináléban 200 méteren, közülük talán az idei, moszkvai Európa-bajnokság kétszeres aranyérmesének, Subának van a legnagyobb esélye az éremszerzésre.
    A csütörtöki versenynapon az atléták közül Csontos Piroska (T20) lesz érdekelt a távolugrás döntőjében, a Csonka András és Zborai Gyula alkotta asztaliteniszcsapat (6-8) pedig az elődöntőben állhat asztalhoz, feltéve, ha szerdán este sikerrel veszi a kínaiak elleni negyeddöntőt.