Auguszta napja van. | 2024.03.29

Tuzson: Brüsszelnek meg kell hajolnia az emberek akarata előtt

2016-09-13 06:45:27

 

Brüsszelnek is meg kell hajolnia az emberek akarata előtt - jelentette ki az október eleji népszavazásról szólva a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

 

    Tuzson Bence azt mondta: a tapasztalatok szerint egy fontos kérdésben eredményes népszavazás "képes berakni a féket az Európai Unió döntéshozatali rendszerébe", márpedig az Európai Bizottság elindította a felső korlát nélküli kvótarendszer bevezetésének folyamatát, így most az a kérdés, "képesek vagyunk-e arra, hogy ezt valahol a nemzetek szintjén megállítsuk".
    Nem szabad a feje tetejére állítani azt a rendszert, hogy "nemzetek döntéseiből születik meg az Európai Unió döntése", márpedig Magyarország migrációval kapcsolatos álláspontjáról a magyar emberek fognak dönteni - közölte.
    Tuzson Bence hangsúlyozta: a migráció, az illegális bevándorlás és a kényszerbetelepítés kérdésében "a nemzetnek kell állást foglalnia", hiszen nagyon kevés más olyan ügy van, amely ötven-száz évre, megváltoztathatatlanul határozhatja meg sorsunkat.