Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: a polgári kormány nem huny szemet a gyermekek elleni bűncselekmények felett

2016-09-08 14:31:03

 

A baloldallal ellentétben a polgári kormány büntetőpolitikája nem huny szemet a gyermekek elleni bűncselekmények felett - reagálta csütörtökön a Fidesz-frakció a Demokratikus Koalíció (DK) és az Párbeszéd Magyarországért (PM) kijelentéseire. 

 

    A DK korábban egy közleményben azt követelte, hogy az emberi erőforrások miniszterétől, illetve tárcájától, hogy azonnal indítson vizsgálatot a gyermekotthonokban élők védelmében. A PM pedig azt követelte a fővárosi önkormányzattól, hogy azonnal nyújtson védelmet azoknak a gyermekeknek, akik a hírek szerint szexuális bántalmazásnak voltak kitéve egy gyermekotthonban.
    A Fidesz közleményében az áll, hogy ugyanazok, akik ma üres politikai nyilatkozatokat tesznek, amikor cselekedni és dönteni kellett Magyarország új büntető törvénykönyvéről, akkor a bűnözők oldalára álltak.
     A baloldal képviselői ugyanis nem szavazták meg a gyermekek kiemeltebb védelmét és a gyermekek ellen szexuális bűncselekmények szigorúbb büntetését célzó új büntető törvénykönyvet.
    A kormánypárti frakció üdvözli, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a rendőrség azonnal vizsgálni kezdte a nevelőotthonról szóló híreket, és ha bebizonyosodik, hogy gyermekeket zaklattak, akkor a bűnözőknek a börtönben a helye - hangsúlyozták.
    A Bors szerdán számolt be arról, hogy jogvédők és hozzátartozók szerint egy - a cikkben meg nem nevezett - magyarországi nevelőotthonban a nevelők édességért, zsebpénzért, kimenőért cserébe szexet kértek a rájuk bízott kiskorú gyerekektől. Jogvédőknek 15 fiatal mert vallomást tenni, ezekben az is szerepel, hogy az egyik lány teherbe esett az intézmény egyik nevelőjétől és meg is szülte a babát - írta a Bors.
    Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársága azonnali vizsgálatot rendelt el az ügyben, valamint tájékoztatást kért a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól.