Gedeon napja van. | 2024.03.28

NFM: idén ősszel újabb informatikai pályázat jelenik meg a vállalkozásoknak

2016-09-08 13:35:00

Idén ősszel újabb informatikai pályázat jelenik meg a mikro-, kis és közepes vállalkozások számára, amellyel összesen 17,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból, illetve 21,9 milliárd forintnyi kedvezményes hitelből fejleszthetik az  infokommunikációs és távközlési - (IKT)eszköztárat - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.

    A Modern Vállalkozások programja -Vállalkozz digitálisan! projekthez kapcsolódó GINOP 3.2.2 "Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása" kombinált pályázat keretében IKT fejlesztési támogatásban részesülhetnek a kevésbé fejlett régióban működő hazai mikro-, kis- és középvállalkozások minden ágazatban, az agrártermelő és halászati cégek kivételével. A pályázati és szakmai feltételeket a megjelenő felhívás tartalmazza majd.
    A Modern Vállalkozások Programjában elérhető, digitálisan felkészült vállalkozás minősítés esetén, a kedvezményezettek egymillió és 24 millió forint közötti összegű, maximum 40 százalékig vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek. Ennek előlege legfeljebb 50 százalék lehet, melyhez kapcsolódóan kedvezményes feltételű  kölcsönt is kaphatnak, maximum 50 százalékig, 1,25 millió forint és 30 millió forint összeg között.