Auguszta napja van. | 2024.03.29

Megnyílt a Jász-Expo és Fesztivál Jászberényben

2016-09-02 20:05:00

Megnyílt a Jász-Expo és Fesztivál Jászberényben pénteken.

    Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a rendezvény fővédnöke megnyitó beszédében úgy fogalmazott, korszakhatárhoz érkezett a magyar gazdaság és a Jászság is. A gazdaság bővül, ötödik éve csökken az ország államadóssága, az infláció lényegében eltűnt, a reálbérek pedig nőttek - mondta.      A miniszter felidézte, hogy 2011-ben elindult a közfoglalkoztatás, beváltotta a hozzá fűzött reményeket a munkahelyvédelmi akció, a duális szakképzéssel pedig szavai szerint az oktatás egyre inkább igazodik a gazdaság elvárásaihoz is.       Magyarországon 630 ezerrel többen dolgoznak, mint 2010-ben, 4 millió 300 ezer embernek van munkalehetősége, a gazdaságban létrejött új munkahelyek kétharmada a versenyszférában található - sorolta.
    A miniszter az újrainduló magyar buszgyártás kapcsán hangsúlyozta a kormány eltökéltségét a magyar vállalkozói értékek, szolgáltatások piacának biztosításában. Ez ugyanis munkahelyeket, a családok megélhetését jelenti, és azt, hogy az ország gyarapszik - mondta. Ehhez szavai szerint erős gazdaságra van szükség.
    Szabó János vásárigazgató az MTI-nek elmondta: a Jász-Expo és fesztivál keretében több mint félszáz cég és vállalkozó mutatja be termékeit, szolgáltatásait. Idén a rendezvény díszvendége a "Nagykunság fővárosa" Karcag.     A vasárnapig tartó rendezvény megnyitóján adták át a vásár díjait, ezek közül a nagydíjat a mezőgazdasági és ipari forgalmazó karcagi Agrosprint Kft., a vásár díját a jászapáti bútoripari Fort-Kom Kft., a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat különdíját pedig a karcagi, építőipari  Laboncz Kft. kapta. 
    Az építőipari berényi  L-Color Systemnek ítélték Jászberény Város különdíját, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (JNSZMKIK)  különdíját a jászberényi Dometic Zrt.,  a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara különdíját a jászapáti Borbás Pékség, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ)  különdíját  a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt., a Jászsági Menedzser Klub Egyesület különdíját a jászberényi Túri Pincészet  érdemelte ki.     A Jász-Expo és Fesztivál a Jászság idei legnagyobb gazdasági kiállítása, amelyet Jászberény önkormányzata rendez. A hatodik, vasárnapig tartó vásáron és fesztiválon több mint ötven cég és vállalkozás mutatja be legújabb termékeit és szolgáltatásait.