Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kormányszóvivő: egy demokratának a szavazás mellett kell érvelnie

2016-09-02 06:09:54

 

Egy demokratának nem lehet más választása, mint hogy amellett érveljen, hogy az állampolgárok menjenek el szavazni - reagált Kovács Zoltán kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán pénteken azokra az ellenzéki pártreakciókra, amelyek a kvótareferendumról történő népszavazással kapcsolatban a távolmaradásra buzdítanak.

 

    A kormányszóvivő szerint a távolmaradásra szólító pártok "a választópolgároknak mutatnak be" és szerinte ez a stílus nem vezet sehová. Úgy vélte, az egyetlen felelős magatartás a szavazás mellett való érvelés.
    Kovács Zoltán arról is beszélt, hogy a kampány ideje alatt a kormány a lehető legtöbb csatornán és formában próbálja eljuttatni az állampolgárokhoz azt az álláspontot, hogy a Brüsszel által már eldöntött kvótacsomagot meg kell akadályozni, az ellen a leghatározottabban fel kell lépni. Hozzátette: a kvótacsomag elutasításában a V4 országai egységesek, de egyre több ország ismeri fel azt, hogy ez így nem mehet tovább, a menekültáradatot meg kell állítani. Ehhez hatékony határellenőrzésre van szükség annak érdekében, hogy Európa képes legyen megvédeni a saját polgárait - tette hozzá.