Emma napja van. | 2024.04.19

Pályázatokról döntöttek

2016-09-01 06:01:27

Rendkívüli ülés keretében döntött a megyei közgyűlés kedden délután a megyei önkormányzatok támogatására kiírt pályázat benyújtásáról, valamint a közgyűlés által a megyei sportélet és értékek támogatásáról.

Török Dezső elnök nyitotta meg az ülést, megállapította a határozatképességet, majd a testület elfogadta a napirendet, amelyen négy  téma szerepelt, ebből kettő tekintettel a gazdasági érdekekre zárt ülés kertében került megtárgyalásra.

 1595_0_680.jpg

Munkában az elnökség

Elsőként a megyei önkormányzatok rendkívüli támogatására kiírt pályázatról tárgyalt a testület. Dr. Kovács János főjegyző ismertette az előterjesztést. A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a javaslatot.

 1595_1_680.jpg

Közgyűlés közben

Ezt követően Harsány község nem közművel összegyűjtött szennyvizével kapcsolatos közszolgáltatást szabályozó önkormányzati rendelet tervezetéről adott állásfoglalást a megyei közgyűlés.

1595_2_680.jpg

 A képviselők nagy része részt vett a rendkívüli közgyűlésen

A közgyűlés a nyár elején 2,5-2,5 milliós kerettel sport- és értéktár pályázatokat hirdetett. A határidő lejárt, a kérelmeket feldolgozták és a felhasználásról zárt ülés keretében döntött a testület. Ugyancsak zárt keretek közt tárgyaltak és döntöttek a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság átalakulásával kapcsolatos második tulajdonosi döntés meghozataláról.