Gedeon napja van. | 2024.03.28

Fidesz: az MSZP megduplázta, a kormánypárt kevesebb, mint felére csökkentette a munkanélküliséget

2016-08-30 16:21:00

 

Az MSZP megduplázta, a Fidesz viszont kevesebb, mint felére csökkentette a munkanélküliséget - közölte a nagyobbik kormánypárt kedden az MTI-vel.

 

    A Fidesz arra reagált, hogy Gúr Nándor szocialista politikus közölte, több mint 600 ezerrel nőtt a külföldön foglalkoztatottak száma, és arra szólította fel a kormányt, hogy "ne hamis statisztikákkal hülyítse az embereket", hanem a fizetéseket és a szakképzés színvonalát emelje. Gúr Nándor ezt annak kapcsán írta közleményében, hogy Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár felhívta a figyelmet, az elmúlt hat évben több mint 660 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, és 5 százalékra csökkent a munkanélküliség. 
      A Fidesz-frakció ezzel kapcsolatban azt írta, hogy a szocialisták kormányzása idején, még aki dolgozott, az se jutott előre a sorozatos adóemelések és megszorítások miatt. 
    A polgári kormányzás kezdete óta 12 százalékról 5 százalékra csökkent a munkanélküliség és a dolgozókat adócsökkentésekkel, béremelésekkel segítik.     Kevesebb, mint felére csökkentették a szja-t, visszaállították és évről évre bővítik a családi adókedvezményt, és béremelést indítottak egyebek mellett az egészségügyi dolgozóknak, a katonáknak, rendőröknek, pedagógusoknak, bölcsődei, felsőoktatási és a kormányhivatali dolgozóknak - tették hozzá.