Emma napja van. | 2024.04.19

I. Szikszói Járás Napja

2016-08-29 09:29:47

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Szikszói Járási Hivatala és a járáshoz tartozó 24 település önkormányzata, első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezte meg a Szikszói Járás Napját.


Néptánc, sétakocsikázás, konyhakerti növények bemutatója, és kulturális programok színesítették a Szikszói Járás Napját.

A rendezvényen sor került a 24 önkormányzat START mintaprogramjainak a bemutatására, melyek közül 18 település Demeter Zoltán országgyűlési képviselő választókerületébe tartozik.
A rendezvényen részt vett Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja, aki visszaemlékezett 2010-re, az államigazgatás újjászervezésére, majd 2013-ra, a járások létrejöttére. Ekkor - mint mondta - a feladatokat újra kellett gondolni és elosztani az állam és az önkormányzatok között. A hivatalos ügyek intézése pedig közelebb került az állampolgárokhoz, egy járóföldnyi távolságba - hangsúlyozta Demeter Ervin. A Szikszói járás vezetője elmondta, a Szikszói Járás Napjának ötletét a Közfoglalkoztatási kiállítás adta és a járáshoz tartozó települések polgármesterei nyitottak voltak a kezdeményezésre. Bene-Czeglédi Natália elmondta, gondos előkészítés előzte meg a mai napot, ahol a közfoglalkoztatási programok eredményeit is bemutathatják a települések. Emellett pedig 32 munkáltató 58 munkakör betöltésére hozott ajánlatot- hangsúlyozta. Majd hozzátette, minden évben szeretnénk megrendezni a Szikszói Járás Napját, mindig a járás más településén, jövőre Halmaj vállalta a házigazda szerepét. Kupa Önkormányzata egy vándorkupát -mint az esemény jelképét- ajánlott fel, amelyet a nap végén Szikszó polgármestere átadja Halmaj első emberének.

(Kormánymegbízotti Kabinet)