Gedeon napja van. | 2024.03.28

Holtan találtak egy orosz újságírót kijevi otthonában

2016-08-28 14:32:00

 

Holtan találták Alekszandr Scsetyinyin orosz újságírót vasárnap virradóra kijevi otthonának erkélyén.

 

    A rendőrség előzetes vizsgálata szerint a férfi öngyilkos lett.
    Scsetyinyint barátai találták meg lakása erkélyén lőtt sebbel a fején, amikor születésnapja alkalmából akarták az újságírót felköszönteni. A kijevi rendőrség az UNIAN ukrán hírügynökség érdeklődésére elmondta, hogy éjfél tájban kapták a bejelentést. Az orvosszakértői vizsgálat szerint a halál este nyolc és fél tíz között állhatott be. A lakásban nem találtak behatolásra utaló nyomot. A hatóságok a férfi otthonában lefoglaltak egy töltényhüvelyt, egy önvédelmi fegyvert és egy búcsúlevelet.
    A rendőrség nem nevezte meg a holtan talált férfit, csak annyit árult el, hogy 1962-es születésű orosz állampolgár, aki egy ideje Kijevben élt.
    A halálesetről elsőként egy ukrán bűnügyi hírportál számolt be vasárnap Facebook-oldalán, és azt írta, hogy Scsetyinyint, a Novij Region hírügynökség alapítóját találták holtan.
    Július 20-án autójába rejtett robbanószerkezettel gyilkoltak meg Kijev központjában egy ismert, évek óta Kijevben élő, orosz állampolgárságú újságírót, Pavel Seremetet, az Ukrajinszka Pravda hírportál munkatársát. Olesz Buzina oroszbarát ukrán újságírót pedig 2015. április 16-án kijevi otthona előtt lőtték agyon egy személyautóból.