Ervin napja van. | 2024.04.26

Szakértő: az elmúlt másfél év határozhatja meg Angela Merkel megítélését

2016-08-25 06:52:20

 

Megeshet, hogy az elmúlt másfél év válságai és az azokra adott rossz válaszok nyomják rá a bélyegüket Angela Merkel kancellárságára - mondta az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában Fodor Csaba, a Nézőpont Intézet elemzője.

 

    Mint mondta, Németországban - a változatlanság látszata mellett -erősítették a közbiztonsági intézkedéseket és a határvédelmet a migrációs hullám nyomán, ám utóbbiak nem a külső, hanem csak a német határra érvényesek.
    A szakember megjegyezte, szeptemberben tartományi, jövő ősszel pedig szövetségi parlamenti választások lesznek Németországban, így nyilván "kancellárkeresés is lesz", ám Angela Merkelnek - aki feltehetőleg posztján akar maradni - nemigen van alternatívája.
    Az október 2-ai kvótareferendum kapcsán, saját felméréseikre hivatkozva Fodor Csaba arról beszélt, hogy a rejtőzködő, ismeretlen preferenciájú választók héttizede, az ellenzékiek kétötöde kvótaellenes, "tehát a pártszimpátiát teljesen meghaladta ez a kérdés, ez egy nemzeti üggyé vált Magyarországon".