Gedeon napja van. | 2024.03.28

Olaszországi földrengés - Mentőcsapatot küldene a Katolikus Karitász

2016-08-24 18:12:00

 

Mentőcsapatot küldene Olaszországba, a szerdai földrengés helyszínére a Katolikus Karitász - mondta Csapó Viktória, a szervezet sajtóreferense az M1 aktuális csatornán.

 

    A sajtóreferens szerint olasz testvérszervezetük egyelőre türelmet kért a külföldi mentőegységektől, és bár már regisztrálták a magyarokat, még nem kaptak engedélyt az utazásra.
    Terveik szerint hat-hét, a speciális városi mentő és kereső szakember menne a földrengésben érintett közép-olaszországi területre.
    A csapat több terepjáróval érkezne a helyszínre, sérültek kutatására és kiemelésére alkalmas eszközökkel, orvosokkal, műszaki mentőkkel és két keresőkutyával.
    Hatvanháromra emelkedett a szerda hajnalban Olaszország középső részét megrázó, erős földrengés halálos áldozatainak száma - jelentette az ANSA olasz hírügynökség.
    A Richter-skála szerinti 6,1-es erősségű földmozgás a legnagyobb pusztítást a Rómától északkeletre fekvő Marche régióban okozta. Amatrice településen 35-en, Accumoli városkában 11-en vesztették életüket. A szerencsétlenség miatt Arquata és Pescara del Tronto területén is többen meghaltak.