Emma napja van. | 2024.04.19

Ötvenkét új autóbuszt állítanak forgalomba a Dél-Dunántúlon

2016-08-24 11:08:40

 

A Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. 52 új, Magyarországon gyártott autóbuszt állít forgalomba október végéig - tájékoztatta a társaság szerdán közleményben az MTI-t.

 

    Azt írták: a Budapest Lízing Zrt. által finanszírozott Credo Econell EN 12 és a Credo Inovell IC 12 típusú buszokat 60 napon belül kell leszállítania a Kravtex-Kühne Csoportnak az erről szóló, szerdán aláírt szerződés értelmében.
    A közlekedési központ a vételárat nem közölte, kitért ugyanakkor arra, hogy a járművekből Tolna megyébe 24, Baranyába 16, Somogyba 12 kerül, ahol regionális feladatokat látnak el.
    A könnyűszerkezetű, Euro 6-os motorral, robotizált sebességváltóval, légkondicionálóval, modern utastájékoztató rendszerrel felszerelt, környezetbarát autóbuszok átlagosan 15-30 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak a vállalat jelenleg használt járműveinél - jegyezték meg.
    Hozzátették, a társaság az elmúlt években kizárólag magyar autóbuszokat vásárolt és helyezett forgalomba. Az új járművek hozzájárulnak a szolgáltatási színvonal és az utasok elégedettségének növeléséhez, a cég fejlődéséhez.
    A Dél-dunántúli Közlekedési Központ autóbusz-beszerzése összhangban áll az elöregedett hazai buszpark cseréjével, és azzal a kormányzati stratégiával, amely három év múlva évente ezres nagyságrendű hazai gyártmányú autóbusz beszerzését irányozza elő - jegyezték meg.
    A most vásárolt autóbuszokat a Kravtex-Kühne Csoport Mosonmagyaróváron és Győrben gyártja, így az üzlet több száz magyar munkahely megőrzéséhez járul hozzá.
    A CREDO autóbuszok árarányos magyar értékhányada a kategóriájukban kiemelkedő, a legmagasabb a hazai gyártmányok között, ugyanis megközelíti a 80 százalékot - közölték.
    Hozzáfűzték: mind a mellső, mind a hátsó futómű a győri Rába terméke, a sebességváltó a ZF Hungária egri gyárában készül, az ablaküvegek Orosházáról, a padló és a műanyag burkolatok pedig a Graboplast győri üzeméből származnak.