Auguszta napja van. | 2024.03.29

Fidesz: a Jobbik Európa legnagyobb korrupciós botrányához falaz

2016-08-23 19:59:00

 

 A Fidesz szerint a Jobbik a mai napig Európa legnagyobb korrupciós botrányához falaz és a mentelmi jog mögé bújtatta Kovács Bélát. A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt is kiemelte, hogy a Fideszben viszont zéró tolerancia van a korrupcióval szemben.

 

    A közleményben a Jobbik alelnökének sajtótájékoztatójára reagáltak, amelyen Volner János szóvá tette, hogy Orbán Viktor kormányfő nem hívta vissza parlamenti képviselői tisztségéből a korrupciós ügybe keveredett Mengyi Rolandot. 
    A Fidesz-frakció azt írta: a Jobbikkal ellentétben a kormánypártban zéró tolerancia van a korrupcióval szemben, és a miniszterelnök azonnal átfogó vizsgálatot rendelt el az ügyben.
    Mengyi Roland mentelmi jogáról a parlament dönthet, az eljárás már megkezdődött - tették hozzá. Helyesnek tartják, hogy a képviselő maga is kéri mentelmi jogának felfüggesztését, hogy együttműködve a nyomozóhatóságokkal tanúvallomást tehessen, mert fontos, hogy mielőbb kiderüljön az igazság.