Gedeon napja van. | 2024.03.28

Kábítószer-kereskedők ellen emeltek vádat Miskolcon

2016-08-22 09:59:00

 

Kábítószer-kereskedelemből származó pénzből egészítette ki nyugdíját egy miskolci nő, és ebben a lánya is segítette, mindkettőjük ellen vádat emelt új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség - közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

 

    A tájékoztatás szerint a 63 éves asszony és 26 éves lánya az elmúlt évben több hónapon át új pszichoaktív anyagnak minősülő illegális szerekkel kereskedett.
    A számítógép kezeléséhez nem értő nyugdíjas vádlott lánya segítségét kérte abban, hogy az interneten keresztül rendelje meg az értékesítésre szánt anyagokat. A két nő legalább 340 gramm zöld színű növényi anyagot szerzett meg oly módon, hogy a lány az interneten megrendelte, az ellenértékét kiegyenlítette, majd a futárszolgálat - amelynek dolgozói a csomagok tartalmát nem ismerték - kézbesítette.
    Az asszony csomagonként 500 forintért saját lakásán, naponta legalább négy alkalommal értékesített ilyen anyagot, összességében legalább negyedmillió forintért, utólag nem azonosítható embereknek. 
    A lebukásuk után tartott házkutatáskor az idős nő otthonában csaknem négyszáz gramm zöld színű növényi anyagot foglaltak le. A szakértői vizsgálat eredménye szerint a növényi anyagok olyan vegyületeket tartalmaztak, amelyek új pszichoaktív anyagnak minősülnek.