József napja van. | 2024.03.19

A hidegfront után visszatér a nyárias meleg idő

2016-08-21 17:36:00

 

 A következő napokban borús, esős, hűvös idő várható, de a hét második felében visszatér a nyárias meleg idő - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 

    Hétfőn ismétlődő jelleggel alakul ki eső, zápor. A középső és a keleti megyékben jelentős mennyiségű csapadék hullhat, felhőszakadással kísért zivatarok is lehetnek, emiatt hétfőre ezekre a területekre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett többfelé megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten viharossá is fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19 Celsius-fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 17-23 fok között valószínű, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén 26 fok is lehet. A Szécsény-Budapest-Baja vonalban lesz a leghűvösebb.
    Kedden reggelig keleten és az ország középső részén több helyen valószínű eső, zápor, majd délelőtt keleten is megszűnik a csapadék, egyre többfelé kisüthet a nap. Nagy területen erős, helyenként viharos lehet a szél. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Napközben 24-28 fokig melegszik a levegő.
    Még szerdán is többfelé erős lesz a szél, de emellett napos időre lehet számítani, legfeljebb néhol (inkább csak a déli és keleti határvidéken) lehet futó zápor. A minimumhőmérséklet 12-17, a maximumhőmérséklet 26-30 fok között alakul.
    Csütörtökön napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-17, a legmagasabb hőmérséklet 27-31 fok között valószínű.
    Pénteken és szombaton túlnyomóan derült, száraz időre lehet számítani. Pénteken a leghidegebb órákban 12-18, szombaton 13-18 fok lehet. Pénteken napközben 28-32, szombaton 29-33 fokig melegszik a levegő. 
    Vasárnap is napos idő várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet 13-19 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 29-33 fok körül alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

 



Képújság
Sajómente Média Alapítvány