József napja van. | 2024.03.19

Augusztus 20. - OMSZ: gyalogos elsősegélynyújtók is járőröztek a tömegben

2016-08-21 14:51:00

 

Gyalogos elsősegélynyújtók is "járőröztek" a tömegben az augusztus 20-i rendezvényeken; rendkívüli esemény szerencsére nem történt, csak kisebb sérüléseket, rosszulléteket láttak el a mentősök - közölte az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnapi műsorában.

 

    Győrfi Pál elmondta: a nagy tömegek belsejébe szinte lehetetlen eljutniuk a mentőknek, ezért fontos, hogy előre tervezzenek, és úgy helyezzék el az egységeket, hogy bárhol percek alatt elérjék a segítségre szorulókat. Ezért "járőröznek" gyalogos elsősegélynyújtók is - tette hozzá.
    Kiemelte, hogy harminchat plusz mentőegységet helyeztek szolgálatba a normál készültségen felül. Összesen hatvanhat esetben nyújtottak elsősegélyt a fővárosban szombaton, ebből negyvenháromszor rosszullét és huszonháromszor kisebb sérülés miatt. Az emberek többségét a helyszínen ellátták, tizenöt segítségre szorulót ugyanakkor kórházba vittek megfigyelésre.
    A rendezvényekre két tömeges baleseti egységet is kitelepítettek, használatukra azonban nem volt szükség - emelte ki. Megjegyezte: ezekben sok sérült ápolásához elegendő felszerelést tárolnak, valamint egy három perc alatt felfújható sátrat is, amely alatt egyszerre több embert el lehet látni.