Gedeon napja van. | 2024.03.28

A bronzért küzd a női vízilabda-válogatott, Pars döntőzik - ELŐZETES

2016-08-19 06:55:00

 A magyar női vízilabda-válogatott a bronzéremért száll vízbe a riói olimpia pénteki versenynapján, a kalapácsvetésben címvédő Pars Krisztián pedig magyar idő szerint szombatra virradóra lép dobókörbe a szám döntőjében.

    Bíró Attila Európa-bajnok együttese az oroszokkal csap össze a dobogóért. Magyarország csapata Pekingben és Londonban is negyedikként zárt, s most mindenképpen szeretné megszerezni a bronzérmet, amely az első ötkarikás érem lenne a magyar női póló történetében.
    Az öttusázóknál befejeződik a nők csütörtökön elkezdődött küzdelme. A világbajnoki címvédő Kovács Sarolta több ellenfelével együtt a 15., Földházi Zsófia pedig a 33. helyen áll a vívás után, így mindkettőjüktől kiemelkedő teljesítmény kell a második napon, ha az első három között akarnak zárni.
    Az atlétáknál a gyaloglók versenyeit rendezik hat magyarral, Rácz Miklóssal, Srp Miklóssal, Venyercsán Bencével (50 km), valamint Madarász Viktóriával, Kovács Barbarával és Récsei Ritával (20 km), a kalapácsvetésben címvédő Pars Krisztián pedig magyar idő szerint szombatra virradóra lép dobókörbe a szám döntőjében.
    A kajak-kenu versenyek ötödik napján újabb négy számban bonyolítják le az előcsatározásokat: a Rióban már két aranyérmet szerző kajakos Kozák Danuta ezúttal a négyes tagjaként száll vízre, míg Molnár Péter K-1 200 méteren, a Mike Róbert, Vasbányai Henrik duó C-2 1000 méteren, a Hufnágel Tibor vezette férfi kajakos kvartett pedig ugyancsak 1000 méteren próbálja meg kiharcolni a szombati döntőbe jutást.