Gedeon napja van. | 2024.03.28

3/3/24 - három bűncselekmény három elkövetőjét fogták el Tiszaújvárosban

2016-08-16 13:05:00
A tiszaújvárosi rendőrök három bűncselekmény három elkövetőjét fogták el huszonnégy óra alatt.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy rendbeli kifosztás bűntett és két rendbeli lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettesekkel szemben.

A rendőrkapitányságra 2016. augusztus 14-én három feljelentés érkezett. Az egyiket egy idős helyi lakos tette, aki a délelőtt folyamán vásárolni indult és a járókeretére tett kosarába helyezte a táskáját (benne készpénzzel és irataival), amelyet egy fiatal fiú eltulajdonított és azzal elfutott. A másik két esetben – szintén Tiszaújvárosban - egy családi ház udvaráról és egy társasház garázsából loptak el egy-egy kerékpárt.

A rendőrök már másnap megállapították, hogy a kifosztást egy 16 éves fiú, míg a kerékpárlopásokat egy 13 és egy 14 éves fiú követte el, akik mindannyian testvérek.

A nyomozók az eltulajdonított kerékpárokat is megtalálták, amiket a tulajdonosaiknak visszaszolgáltattak, továbbá a legidősebb testvért bűnügyi őrizetbe vették és az ügyészségen előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.