Emma napja van. | 2024.04.19

Új vezetők a Magyar Posta élén

2016-08-13 09:12:00

 Új vezetőket választottak a Magyar Posta élére, miután a posta igazgatóságának tagjai lemondtak tisztségükről; Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója közös megegyezéssel távozik posztjáról, utódja Illés Zoltán - közölte a posta pénteken az MTI-vel.

    A közlemény szerint a társaság pénteki közgyűlése döntött a személyi változásokról, péntektől Illés Zoltán tölti be az igazgatóság elnöki posztját és a vezérigazgatói tisztséget is.
    Az igazgatóság tisztségükről lemondott tagjai (Békési Ákos, Bulyáki Iván, Kovács Zoltán, Lontai Dániel, Szarka Zsolt elnök, Szauer Tamás) helyére a társaság közgyűlése ugyanezen a napon igazgatósági tagoknak választotta Illés Zoltánt, Kálmán Lászlót, Károlyi Lászlót, Majláth Zsolt Lászlót, Osztrogonácz Gábort és Szivek Norbertet - áll a posta közleményében.
    Pénteken lemondott tisztségéről a Magyar Posta felügyelőbizottságának több tagja is, Lantos Csaba elnök, Szabó Levente és Szarvas Ferenc. A közgyűlés megválasztotta a felügyelőbizottság új tagjait Boros Eszter, Csoltkó Endréné és Kovács Mónika személyében, aki a felügyelőbizottság elnöke lett.
    Illés Zoltán közgazdász, banki szakember, csaknem 20 éves tapasztalattal rendelkezik vállalatirányítási, pénzügyi és szolgáltatásmenedzsment, valamint üzletfejlesztési területen. Pályafutását az ABN Amro Bankban kezdte 1995-ben, 2006-tól az OTP Bank lakossági igazgatóságának vezetője lett, 2007-2014 között az OTP oroszországi leánybankjának igazgatósági tagja, 2012-2013-ban vezérigazgatója volt - áll a tájékoztatásban.