Gedeon napja van. | 2024.03.28

Elkezdődött a munka, sűrű program vár idén a Vegyészre

2016-08-09 06:34:34

Hétfőn edzésbe állt az előző bajnoki kiírás ezüstérmese, a Vegyész RC Kazincbarcika, amelyre közel 60 mérkőzés vár a 2016/17-es szezonban. Toma Sándor vezetőedző 16 játékosnak tartott eligazítást és edzést, köztük az új igazolásnak, Kecskeméti Péternek.

 

KÉT JÁTÉKOSSAL BŐVÜLT A KERET
Kecskeméti tíz év után tért vissza Kazincbarcikára, a 2006/07-es szezonban ugyanis már játszott klubunknál – akkor bajnoki és Magyar Kupa ezüstéremnek is örülhetett. A dunaújvárosi játékos az elmúlt években megfordult Veszprémben, Szolnokon, Nagybányán (Baia Mare), ismét Dunaújvárosban, Karácsonkőn (Piatra Neamt) és Kolozsváron (Cluj). A 11-szeres magyar válogatott feladónak több ajánlata is volt itthonról, választása azonban azért esett a Vegyészre, mert szeretne minél több nemzetközi kupamérkőzésen pályára lépni.

Gulyás Ádám is ismét tagja a keretnek, aki az előző szezonban végig edzett a csapattal, akkor viszont a játékot nem vállalta.

Tíz, a felnőtt keretben jelenleg számításba vett röplabdázó jelent meg az Irinyi Tornacsarnokban, valamint hat fiatal is csatlakozott hozzájuk. A felnőttek közül Kovács Zoltán és Gulyás Ádám is igazoltan hiányzott. A klubszobában Kárpáti László elnök köszöntötte a megjelenteket, majd nagy vonalakban felvázolta a tervezett idényt, illetve kitért a célokra: tisztes helytállás a nemzetközi porondon, négyes döntő a Magyar Kupában és bajnoki döntő a bajnokságban.

Az elnök után Toma Sándor vette át a szót, aki már részletesebben ismertette a csapatra váró programot. Közel 60 mérkőzés vár az új idényben a VRCK-ra: legalább hét felkészülési, nyolc MEVZA, két Challenge-kupa, 30 bajnoki és hat Magyar Kupa. A szakember felhívta a figyelmet arra, hogy mivel négy fronton is helyt kell állni, az előírt munkát mindenkinek alázatosan és becsületesen el kell végezni, de fejben is mindig rendben, frissnek kell lenni.

MÉG LEHETNEK ÉRKEZŐK
Bene Róbert, Csányi Tamás és Lehóczky László az eddigi három távozó, Kecskeméti Péter és Gulyás Ádám pedig a két érkező. A vezetőség azonban még tervezi két játékos szerződtetését, akikkel folyamatosak a tárgyalások, megállapodások azonban egyelőre nincsenek.

Toma Sándor szeretné, ha még lenne pár érkező, hiszen többen továbbra is munka mellett fognak röplabdázni (Bokor Elek, Dudás Tamás, Kovács Zoltán, Kozsla Ádám, Gulyás). A csapatnak nagy távokat kell megtennie a nemzetközi kupameccsek miatt, ráadásul több dupla fordulós hétvége is vár rá – előreláthatólag a decemberi Challenge-meccs után nem is térnek haza a fiúk, hanem egyből veszik az irányt Szlovéniába, a második MEVZA-torna helyszínre.

HATHETES FELKÉSZÜLÉS

A hathetes felkészülés első hónapjában főleg a kondíció visszanyerésén lesz a hangsúly, de a második héttől már egyre több lesz a labdás foglalkozás is. A negyedik hét végén a Vegyész szeretne játszani hazai pályán egy barátságos mérkőzést, egy héttel később pedig már az I. Don Bosco Kupa kerül lebonyolításra Kazincbarcikán – az első napnak az Irinyi, a másodiknak pedig az új Sportcsarnok ad majd otthon, a házigazda mellett a Kaposvár, a Komarno és a Presov fog részt venni. A hatodik héten a Dunaferr rendez egy tornát (jelen lesz a Szolnok és a Sümeg is), egy újabb héttel később pedig a Pécs otthonában indul a Vegyész számára a szezon.

“Muszáj lesz fejben odafigyelni, koncentrálni” – hangoztatta Toma Sándor. “Fizikailag és mentálisan is nagyon erős szezon vár ránk, amihez fel kell nőnünk. Amennyiben ez nem sikerül, úgy a nemzetközi porondon sok negatívum érhet minket, ami a hazai szereplésen is meglátszana. Ha azonban mindenki odateszi magát, megfelelően készül az edzésekre és a mérkőzésekre, úgy rengeteget profitálhatunk az európai kupameccsekből, a magyarországi találkozókon pedig nagy önbizalommal röplabdázhatunk.”

A megbeszélés után a srácok bemelegítettek, felméréseken vettek részt, majd 3X10 percet futottak a KSK futópályáján. Kedd délelőtt a konditeremben kezd a csapat, majd délután a “munkásokkal” kiegészülve a teremben fog folytatódni a tréning.

 

Forrás: vrck.hu