Csongor napja van. | 2024.04.16

Legendákkal tombolt a közönség Kazincbarcikán

2016-08-08 07:53:16

A IV. Kolorfesztivál programjai a Skorpió és a Piramis koncertjével folytatódtak augusztus 5-én, a Csónakázó-tó nagyszínpadán.

A koncertek sorát a Skorpió együttes kezdte, akik nyolc órától léptek a színpadra. Az elmúlt évtizedekben 8 nagylemezük és 2 válogatásalbumuk jelent meg, hazánkon kívül Európában is számos helyen koncerteztek. Az előadók a legismertebb dalaikat hozták el a közönségnek. A zenekar az évek során többféle formációban működött, napjainkban a felállás: Frenreisz Károly – ének, basszusgitár, szaxofon; Szűcs Antal Gábor – gitár; Pálvölgyi Géza – billentyűs hangszerek; Németh Gábor – dob. A koncerten vendégük az élő magyar gitárlegenda, Tátrai Tibor volt.
Tíz órától a legendás Piramis együttes állt újra együtt a színpadon. Révész Sándor énekes és Závodi János szólógitáros elevenítette fel a régi, jól ismert Piramis-dalokat. A Piramis a '70-es évek második felének és a '80-as évek elejének hihetetlenül népszerű rockzenekara volt, a dalok nagy részét ma is kívülről fújja több generáció. A dalok az eredeti énekhangon és az egykori dinamikával nemcsak a régi rajongóknak kínáltak szenzációs élményt, de ínyencség volt ez minden zenebarát számára.  A koncertekre ismét rengetegen voltak kíváncsiak.