Emma napja van. | 2024.04.19

Fidesz: a baloldal előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a magyaroknak

2016-08-07 16:43:00

A Fidesz szerint "a bevándorláspárti baloldal" előbb adna munkát a bevándorlóknak, mint a saját állampolgárainak.

    A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében az MSZP alelnökének sajtótájékoztatójára reagált. Gúr Nándor azt mondta, hogy az Orbán-kormány impotenciája miatt 600 ezer ember kényszerült megélhetési okokból elhagyni Magyarországot, miközben az országban munkaerőhiány van.
    A Fidesz közleményében úgy fogalmaztak, hogy "a szocialisták most is hazudnak". A baloldal és Brüsszel bevándorlókkal akarja elárasztani Európát és a munkaerőpiacot - tették hozzá.
    A közlemény szerint az Európai Parlament legutóbbi ülésén az európai és a magyar baloldali politikusok nemcsak a kényszerbetelepítést elutasító országok megbüntetését, hanem a migránsok foglalkoztatásának könnyítését is megszavazták. Ezzel a Fidesz álláspontja szerint az uniós polgárok elé helyezték a migránsokat.
    Hangsúlyozták, hogy a polgári kormány határozottan fellép a bevándorlással szemben, és a bevándorlók helyett a magyar embereknek biztosít munkát. "Amíg a szocialisták kormányzásuk alatt megduplázták a munkanélküliséget, és büntették a munkavállalókat", a polgári kormány tizenkettőről hat százalék alá mérsékelte a munkanélküliséget, adócsökkentésekkel és béremelésekkel segíti a dolgozókat - írták a közleményben.