Emma napja van. | 2024.04.19

Nemzetközi népzenei és néptánctábort rendeznek Örkényben

2016-08-06 19:59:00

 Táncház, foglalkozások és vetélkedők is színesítik a programot a 31. Csutorás Nemzetközi Népzenei és Néptánc Táborban, amelyet vasárnaptól rendeznek Örkényben.

    A világ különböző részeiről érkező zenészek, hangszerkészítők, kézművesek, énekesek és táncosok augusztus 12-én a dabasi Csutorás Strandfesztiválon, majd másnap Örkényben a nyilvános gálaműsoron mutatkoznak be. 
    A Birinyi József vezetésével megvalósuló Csutorás Táborban országos népdalkör- és zenekarvezetői képzés is indul - közölték a szervezők az MTI-vel.
    A tábor első napján Böde István és Böde Harkai Csilla vezetésével, a Góbé Zenekar zenészeivel tartanak táncházat, emellett kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás és játszóház is várja az érdeklődőket. Másnap Birinyi József dudával ébreszti a táborozókat, majd foglalkozásokat tartanak a különböző műhelyekben. Tábortűz, szalonnasütés moldvai, dunántúli és mezőségi táncház zárja a napot. 
    Augusztus 9-én rendezik meg többek között a Győztesek Éneke gálaműsort az elmúlt év népzenei versenyein kiemelkedő eredményt elért ifjú tehetségekkel, a következő nap citerás, valamint dunántúli és szatmári táncház, míg augusztus 11-én a foglalkozások után tábori foci, hangszerkészítők mustrája és a Pengetős Trió koncertje is szórakoztatja a résztvevőket. A tábort bál és táncház zárja.